Dag 9 – Dagverslag

Beste mama’s, papa’s, broers, zussen, grootouders, liefjes en sympathisanten

Het was weer een bewogen dag vandaag! ’s Morgens kwam Arthur met een fantastisch plan om de Zwarte Ridder op het einde van de veldslag in de val te lokken! Alle stamhoofden moesten vallen maken. Zo werd er een enorme put gegraven en bedekt met takken zodat er zeker en vast iemand in zou vallen. Er werd ook een muur gebouwd zodat de Zwarte ridder letterlijk met zijn rug tegen de muur zou staan en er werd zelfs een enorm net gemaakt dat kan neervallen op de Zwarte Ridder!

In theorie is dit natuurlijk een zeer goed plan maar als we de veldslag niet winnen kunnen we de Zwarte Ridder ook niet in het bos jagen, waar onze vallen opgesteld zijn. Daarom werden de KSA-ers opgeleid tot dappere krijgers. Dit werd gedaan door een zwaardvechter, karateka, judoka en een kickbokser. Er was ook een postje dat iedereen wat meer vertrouwen in elkaar moest geven.

Gecoördineerd vechten met een groot leger is heel moeilijk. Daarom hebben we ter voorbereiding van de veldslag ook een aantal aanval/verdedigingsformaties geleerd. Zo stond bijvoorbeeld iedereen in een V-formatie achter de stamhoofden. We hebben ook een paar kreten bedacht om de Zwarte Ridder te imponeren.

Na de feestelijke barbecue was het tijd voor het echte werk. Alle KSA-ers kregen witte strepen op hun gezicht. Onverschrokken bleven ze in formatie staan terwijl het zwarte leger kwam aangestormd. De eerste fase van het gevecht eindigde in chaos. We moesten ons noodgedwongen even terugtrekken, hergroeperen en onze sponsjes, onze wapens, terug nat maken. Tussen de eerste en de tweede fase kregen de KSA-ers versterking van het Witte Leger van Arthur!

Bij het begin van fase twee nam de Rode Ridder de helft van de troepen mee om via een grote boog de Zwarte Ridder en zijn troepen langs achter aan te vallen. Maar wederom eindigde het gevecht in chaos en moesten wij ons terugtrekken.

Tot slot probeerden we in de derde fase een andere formatie. Alle KSA-ers vormden een grote halve cirkel. Met deze opstelling hebben we het zwarte leger wel kunnen verdijven. De laatst overgebleven handlangers van de Zwarte Ridder werden in de vallen in het bos geleid. Samen met drie andere generaals hebben we de Zwarte Ridder kunnen vangen. Verslagen en vernederd brachten we de Zwarte flutridder naar ons vierkant waar we nadachten over zijn straf. Er werden enkele voorstellen gedaan, maar Arthur besloot om er toch nog een nachtje over te slapen. Eén ding is zeker, dat stuk onbenul zal de straf krijgen die hij verdient!