Dag 7 – Dagverslag

Beste mama’s, papa’s, broers, zussen, grootouders, liefjes en sympathisanten

Gisterenavond waarschuwde de Zwarte Ridder ons dat hij Merlijn nodig heeft voor zijn snode plannen. Alle hens aan dek dus! Koning Arthur en de Rode Ridder beloofden ons Merlijn met hun leven te beschermen.

Wanneer we deze morgen aan de ontbijttafel schoven, deden we een aantal onrustwekkende ontdekkingen. Zo werd de magische bol van Merlijn gevonden in de cornflakes van de leeuwkes; zijn hoed werd gevonden in de broodzak van de sloebers; tot slot werd er nog een brief gevonden door de rakkers. Aanvankelijk dachten we dat Merlijn een beetje verstrooid was en deze spullen had laten slingeren. Maar niets was minder waar! Wanneer er geen Merlijn verscheen toen we hem herhaaldelijk riepen om zijn spullen terug te geven, groeide onze ongerustheid. Dan maar Koning Arthur en de Rode Ridder roepen want zij gingen per slot van rekening Merlijn bewaken. Zij biechtten ons op dat ze op een gegeven moment Merlijn uit het oog zijn verloren, maar ze dachten dat hij nog steeds in zijn bed lag.  De gevonden brief bleek van de Zwarte Ridder te zijn. Hij had Merlijn van ons ontnomen om hem te gebruiken om Excalibur van de rots te scheiden. Koning Arthur stuurde daarom de knapen samen met Duval en DJ (de aap van de hofnar) op pad om op zoek te gaan naar de locatie waar de Zwarte ridder Merlijn vasthield.

In tussentijd konden ook wij tips verzamelen over mogelijke locaties van de Zwarte Ridder bij de Grijze Ridders (oud-strijders van de Zwarte Ridder). Omdat deze heren al een gezegende leeftijd hebben bereikt, was niet elke tip correct. Zodus diende elke tip gecontroleerd worden op zijn echtheid door het Orakel van Camelot. Tijdens deze queeste moesten we oppassen voor de Grijze oude vrouwen. Deze konden het echter niet verdragen dat wij meer aandacht kregen van de Grijze Ridders dan zij. Eenmaal wij voldoende tips hadden afgeleverd bij het Orakel, overhandigde deze alle correcte tips aan de kaartenmaker van Camelot. Terwijl deze alle stukjes ging combineren, mochten wij genieten van een overheerlijke friet met stoofvlees.

Tegen de middag was de kaart dan volledig. De Zwarte Ridder zou zich schuilhouden in een gigantisch bos. Koning Arthur had inmiddels ook al een plan uitgewerkt om Merlijn te bevrijden en de snoodaard te verjagen. Met de hulp van katapulten konden we de Zwarte ridders afleiden terwijl anderen zo ongezien achter zijn rug naar Merlijn konden sluipen om hem te helpen bevrijden. Wanneer Merlijn bijna ontdaan was van al zijn kettingen, besloten we het er op te wagen en met z’n allen richting de Zwarte Ridder en zijn handlangers te stormen. Deze was compleet verrast toen hij merkte met hoeveel wij waren en verloor alle moed toen hij ontdekte dat bijna alle kettingen rond Merlijn reeds waren doorgeknipt. Hij moest kiezen tussen sterven of Excalibur achterlaten. Hij koos voor het tweede en zette het op een lopen. Wij hadden dus twee vliegen in een klap. We hadden Merlijn terug en Excalibur was ook in ons bezit.

Eenmaal we terug in Camelot waren, probeerde iedereen (incluis de ridders van KSA) Excalibur tevergeefs uit de rots te trekken. Ook Merlijn probeerde met een combinatie van fijn vermalen vlindervleugels en welwillig wijwater de rots te breken. Helaas, deze magische truc had ook niet het gewenste effect. Merlijn, die zeer teleurgesteld was dat zijn truc mislukte, had nog een plan B achter de hand. Hij stuurde zijn herten, beren, vlinders, etc naar de andere tovenaars en mede-alchemisten om een vergadering te plannen om de mogelijke opties te overlopen. In tussentijd moesten we dus afwachten en was het tijd voor een welverdiende douche. We namen de tijd om per ban even stil te staan bij het afgelopen kamp. Nadien was het tijd om onze bedstee op te zoeken.