Dag 6 – Dagverslag

Beste ouders, grootouders, broers, zussen, liefjes en sympathisanten

Gisterenavond heeft de Zwarte Ridder Guinevere ontvoerd maar wij hebben beloofd dat we Rode Ridder zullen helpen om Guinevere terug te winnen.

’s Ochtends stuurden we daarom een bode naar de Zwarte Ridder. Deze boodschapper heeft de Zwarte Ridder kunnen traceren met behulp van zijn hond. Door de hond te laten ruiken aan een stuk van het zwaard van de Zwarte Ridder, dat tijdens hun gevecht was afgebroken, kon hond Kamiel het geurspoor oppikken. In de boodschap stond dat we de Zwarte Ridder uitdagen voor een tornooi. Als wij het tornooi winnen krijgen we Guinevere terug.

Na het ochtendeten ontvingen wij op onze beurt een boodschap van de Zwarte Ridder. Hij had een extra eis. Hij wil Merlijn van ons krijgen als hij met zijn groep het tornooi wint. De Zwarte Ridder gelooft namelijk dat Merlijn de oplossing heeft om Excalibur uit de steen te halen. Desondanks de kans op het verliezen van Merlijn bleven we geloven in de kracht van de ksa-ers. We zijn ervan overtuigd dat we het toernooi toch zouden winnen.

In de voormiddag hebben we ter voorbereiding een estafettespel gespeeld. De spelletjes werden geleid door het Hollandse top-duo: badmeesters Jaap en Joost. Deze voormiddag vol van bloem, suikerklontjes en water was de perfecte voorbereiding voor het toernooi.

Zoals afgesproken kwam de Zwarte Ridder in de namiddag opdagen. Zijn ‘Team Black’ was een samenstelling van zijn beste krijgers. Desondanks moest Team Black heel veel valsspelen om toch een wedstrijd voetbal, volleybal of baseball te winnen. Gelukkig konden wij de overwinning binnenhalen. De Zwarte Ridder zei dat hij Guinevere ’s avonds zou overhandigen. Omdat we de Zwarte Ridder toch niet volledig op zijn woord vertrouwden hebben we één krijger bij ons gehouden. Deze krijger hebben we dan later geruild met Guinevere. Tijdens deze wissel heeft de Zwarte Ridder ook nog Merlijn bedreigd. Hierdoor is Merlijn ongerust en voelt hij zich onveilig.

De Rode Ridder was heel blij dat hij Guinevere terug had. Daarom werd er een zangstonde georganiseerd. De zangstonde werd geleid door de hofnar, 2 andere zotte narren en de aap DJ. Op deze gezellige avond was er zelfs gedanst. En tot slot werd de aap ook nog eens in bad gestopt.

Na de vermoeiende sportdag, hebben alle koorknapen zoete dromen gedroomd.

 

Groeten uit Camelot!