Dag 5 – Dagverslag

Beste mama’s, papa’s, broers, zussen, grootouders, liefjes en sympathisanten

Het was weer een bewogen dag vandaag! ’s Morgens kwamen de stamhoofden samen met Arthur, met het gezicht naar de grond gericht, het vierkant binnen. Ze waren ronduit beschaamd over het verlies van de avond ervoor. De Zwarte Ridder bleek te sterk en op deze manier zouden ze Excaliber niet terug krijgen!

De zwarte ridder zetelde vroeger ook aan de ronde tafel en door zijn verraad was de ronde tafel dus niet meer compleet. Onze held, koning Arthur, kwam daarom met het idee af om een groots riddertornooi te organiseren! De winnaar van het toernooi zou vast en zeker een waardige ridder zijn voor de ronde tafel!

Het toernooi, dat in de namiddag doorging, moest natuurlijk aangekondigd worden bij de stoerste ridders van het land. KSA Puurs nam dit voor zijn rekening. Ze maakten fantastische affiches en zorgden zelfs voor prijzengeld!

De reclame wierp haar vruchten af. Terwijl wij lekker aan het dineren waren, kwamen stoere ridders zich inschrijven! Ook alle KSA-ers maakten een kans om ridder van de ronde tafel te worden omdat, laten we eerlijk zijn, wij toch allemaal wel fantastische ridders zijn!

Het toernooi ving aan met een plechtige opening van koning Arthur. Alle ridders hebben het beste van zich zelf gegeven in zowel katapult schieten, zwaardvechten en zelfs boomstamwerpen. De meeste vreemde ridders bakten er bitter weinig van. Velen werden ver achtergelaten door onze sterke leeuwkes en onze energieke sloebers! Toch stak er één iemand met kop en schouders uit. De ridder luisterde naar de naam Braveheart. Hij blonk werkelijk in alles uit! Bij het zwaardvechten hoefde hij zijn tegenstander maar een kwade blik te werpen en bij het pijl en boogschieten schoot hij zijn eerste pijl recht door het midden, in de roos wel te verstaan, hij was gewoon weg virtuoos in alles! Arthur kon niet anders als hem kiezen!

‘ s Avonds nam Braveheart zijn beeldschone verloofde, genaamd Guinevere mee. Guinevere werd van alle kanten bewonderd, meerdere mannen kregen knikkende knieën bij het aanzien van haar schoonheid, alle jongensharten sloegen spontaan een slag over en de tongen sleepten over de grond! Die Braveheart is een echte gelukzak! Tijdens de eedaflegging wou Braveheart nog één belangrijk geheim vertellen. Braveheart was zijn echte naam niet! Zijn echte naam is Johan, de rode ridder! De stamhoofden waren tot verstomming geslagen! De rode ridder, hun grote held, bekend van vele legendes stond daar en wou lid worden van hun ridderorde! Natuurlijk hadden de stamhoofden geen bezwaar!

Na de wijding volgde een muziekquiz om de komst van de nieuwe ridder te vieren! Een nieuw tijdperk van welvaart was aangebroken, of dat dachten we toch! Het feest was nog volop aan de gang toen de Zwarte Ridder plots ten tonele verscheen. Ook hij had zijn oog laten vallen op de wondermooie Guinevere, hij kwam ze ontvoeren! Machteloos, want bij een feest horen geen wapens dus de ridders lieten ze thuis, keken ze toe hoe de zwarte ridder haar wegkaapte!

De rode ridder is nu radeloos maar hopelijk kunnen we morgen een manier vinden om zijn oogappel terug te krijgen!