Dag 4 – Dagverslag

Gegroet beste ouders, grootouders, broers, zussen, liefjes en sympathisanten

Wat een dag, we zijn weer een hele dag druk in de weer geweest in Camelot.

‘s Morgens heeft onze hofnar Shlaah ons allemaal wakker gemaakt. Hij kwam ons vertellen dat hij genezen was na zijn drankje van de avond voordien. Het is te zeggen, voor zover een gekkerd zoals Shlaah genezen kan worden. Shlaah maakte ons duidelijk dat de medicatie van Merlijn aansloeg. Meer nog, hij koos er zelfs voor om samen met ons hartig te ontbijten.

Na de ochtendformatie kwam Arthur met een groot plan. In plaats van dat wij onze tijd zouden verspillen aan het zoeken naar de Zwarte Ridder, besloot hij om de Zwarte Ridder naar ons te brengen. Via een sluwe list overtuigden we de Zwarte Ridder ervan dat hij een vals exemplaar van Excalibur heeft en wij nog steeds het echte. Om dit te doen hadden we een perfecte replica nodig. We maakten deze zwaarden met de hulp van enkele stielmannen uit de buurt. Na het verzamelen van hout; klei voor de steen; en genoeg touw om de hele constructie bij elkaar te houden konden we zwaarden bricoleren die de test van de zwaardenexpert doorstonden. Nu we het valse zwaard hadden restte ons nog één ding. De aandacht van de zwarte ridder krijgen.

‘s Namiddags verspreidden we het gerucht dat wij wel degelijk het echte zwaard hadden. We deden dit door de handlangers van de Zwarte Ridder op hun tenen te trappen door hun vaste roofposten zelf te overvallen. Wanneer ze ons hierover confronteren, verspreidden wij -met groot succes- ons gerucht. Tegelijkertijd probeerden we te infiltreren in het leger van de Zwarte Ridder om meer informatie te bemachtigen over zijn komende plannen. Deze taak was natuurlijk moeilijker dan hij leek. We moesten materiaal verzamelen om daarna te verpatsen aan de zwarte markt. We bespaarden kosten noch moeite om deze materialen te verkrijgen. Bakkers, timmermannen, ijzermarchanten, niemand ontsnapte aan onze grijpgrage handen.

Onze snode plannen wierpen hun vruchten af. Nadat we lekker hadden gedineerd kwam die vermaledijde verrader ons vierkant verstoren met zijn gefrustreerde tirade. Hij daagde ons uit voor een vierkamp. Vier van zijn ‘beste’ strijders moesten in het strijdperk treden tegen onze vier stamhoofden. Wonder boven wonder wisten ze de helft van onze stamhoofden te verschalken, waardoor de stand gelijk bleef. Hierdoor zag Arthur geen andere keuze dan om zelf de Zwarte Ridder aan het zwaard te rijgen. Tenminste dat dachten we toch… Die zwarte crimineel bleek sterker te zijn dan we gedacht hadden; en Arthur moest het onderspit delven.

Verslagen en Excaliburloos waren wij dus gedwongen om de handdoek in de ring te gooien en om de Zwarte Ridder te laten gaan. Maar we geven de moed niet op, morgen is er nog een dag, positief blijven! Het zal ons wel lukken.

 

Groeten uit Camelot