Dag 3 – Dagverslag

Beste mama’s, papa’s, broers, zussen, grootouders, liefjes en sympathisanten

Ook vandaag hadden we een drukke agenda. Arthur is nog altijd ziek en we weten niet wat Merlijn weeral uitspookt.
‘s Morgens werden alle stoere ksa-ers onderverdeeld in vier groepen. Elke groep werd geleid door één van de stamhoofden. De leden werden officieel ingewijd door middel van een ritueeltje waarbij ze in het kasteel het zwaard van de stamhoofden moesten kussen.

Onder leiding van de vier stamhoofden konden we veilig op pad gaan en zo Merlijn zoeken. We wisten ook nog niet waarom Arthur ziek was geworden. Een van de mogelijke oorzaken van de ziekte zou een epidemie in de naburige dorpen kunnen zijn. Daarom was het nodig om onderweg soms ons sjaaltje voor onze mond te houden zodat we niet besmet zouden worden.

Dag 3 stond dus in het teken van de dagtocht naar Merlijn. Gelukkig bekeek Merlijn ons constant vanuit zijn glazen bol. Op deze manier kon hij ons helpen om hem te vinden. Hij toverde magische rode pijlen op de grond die wij gemakkelijk konden volgen.

De zoektocht naar Merlijn was dus simpeler dan gedacht maar nog niet alle problemen waren opgelost. Merlijn was vergeetachtig geweest en had vergeten welk recept wel degelijk het juiste medicijn was. Het ene medicijn zou Arthur genezen terwijl het andere Arthur horendol zou maken.

Wij waren moe en uitgeput bij Merlijn aangekomen en Merlijn zelf had nog wat voorbereidend werk nodig voor zijn drankjes. Van deze gelegenheid maakten wij gebruik om te genieten in het nabij gelegen zwembad. Moe maar voldaan van al het zwemplezier keerden we terug naar de kampplaats.

Net voor het avondeten was Merlijn klaar om zijn medicijnen af te werken. Omdat we niet wisten welk drankje we aan Arthur moesten geven testten we het eerst uit op de nar: Schlaah. Maar de nar kreeg het verkeerde drankje en werd nog zotter dan normaal. Hierdoor wisten we dat het andere drankje moest werken en gebruikten we het op Arthur. Arthur was gered!

Enkel de zotte nar moesten we toen nog normaal krijgen. Dit deden we door hem gerust te stellen. Omdat alle ksa-ers heel zotte spelen speelden, werd de nar toch een beetje normaler.

Hierna was er nog een vergadering aan de ronde tafel. De gezonde Arthur herkende de dief deze keer. Hij vertelde ons dat er vroeger nog een extra ridder aan de ronde tafel zat, genaamd de Zwarte Ridder. De Zwarte Ridder had ons in het verleden verraden en was mysterieus verdwenen.

We maakten ons klaar om te gaan slapen toen de slotformatie werd verstoord door de Zwarte Ridder. In de verte zagen we hem verwoed proberen om Excalibur uit het rotsblok te trekken. Het is dus zeker dat de Zwarte Ridder het zwaard heeft gestolen. Gelukkig voor ons hebben we nog even tijd om Excalibur terug te winnen want Excalibur steekt nog steeds vast in de steen.

 

Groeten uit het zonnige Camelot