Dag 10 & 11 – Dagverslag

Gegroet beste familie

Deze morgen werden we wakker met nog steeds de smaak van overwinning op onze tong.

De zwarte ridder belandde eindelijk in onze netten dus restte ons enkel nog de zware taak om ons voor te bereiden op het heugelijk feest.

Terwijl alles in gereedheid werd gebracht voor een groot overwinningsvuur later op de avond, trakteerde Koning Arthur ons op een Middeleeuwse kermis. We kregen van Arthur een startkapitaal dat we konden spenderen of vergroten door allerlei activiteiten te doen. Het ballenwerpen, meetschieten en sjoelbakken bleken erg populair. Verder konden we onszelf laten tatoeëren door een professionele Spaanse tekenaar. Onze verdiende centjes konden we dan ruilen voor een portie snoep of ons favoriete plaatje laten opleggen.

In de namiddag bereidden we per ban een heus toneelstukje voor voor ‘s avonds.

Tegen de avond was het kampvuur volledig klaar. Maar voor we konden beginnen aan het feest genoten we van een massa hamburgers.

Dan was het grote moment aangebroken: Arthur kwam samen met de stamhoofden afscheid nemen. Ook de Rode Ridder was van de partij. Deze zorgde voor een verrassing van formaat toen hij plots op zijn knie ging voor Guinivère om haar ten huwelijk te vragen. De huwelijksgelofte werd meteen voltrokken door Arthur met Merlijn als getuigen.

In plaats van de Zwarte Ridder op het vuur te gooien, kwam Arthur met een beter idee. Hij schonk hem aan de Rode Ridder als huwelijkscadeau om bij hem in de stallen te werken. Dit vond iedereen een gepaste straf.

Het was nog niet gedaan met verrassingen! De Rode Ridder besloot iedereen een overrijpe tomaat te geven om de Zwarte Ridder de totale vernedering te bezorgen.

Arthur, de Rode Ridder, Merlijn en de stamhoofden namen afscheid, maar Arthur had er nog voor gezorgd dat Schlaaa en Courgette de nodige ambiance brachten tijdens het kampvuur.

Hoofdleider Roel liet ons zelfs wat langer opblijven zodat we langer van het vuur konden genieten.

Wat een geslaagde avond!!

Tot morgen in Puurs.