Dag 1 – Dagverslag

Beste mama’s, papa’s, broers, zussen, grootouders, liefjes en sympathisanten
Nu hebben we weeral wat meegemaakt zeg! Wilden wij net op kamp vertrekken, komt daar plots een koning in ons vierkant gestormd. Dit royaal sujet bleek niemand anders te zijn dan koning Arthur himself! Hij wist ons te zeggen dat hij met een gigantisch probleem zat: hij moest kost wat kost het heilige zwaard Excalibur vinden. Alleen dit zwaard kon de magische krachten van Koning Tuur herstellen. Nadat Arthur benadrukte dat dit zwaard niet, maar dan absoluut zéker niet in verkeerde handen mocht vallen. Plots verscheen Merlijn ten tonele. In zijn magische glazen bol kon hij de schimmen van de toekomst zien. Hij zag een verschrikkelijk kwaad en dat we maar 10 dagen hadden om dit kwaad te voorkomen. Excalibur vinden was dus de taak. Voor hij wegging gaf Merlijn ons nog de raad om onze zware zoektocht in Camelot te beginnen. Koning Arthur en zijn gevolg beseften dat ze deze zware taak niet alleen konden vervullen en vroegen onze hulp. Goede jongens die we zijn stemden we natuurlijk in en vandaar, op naar Camelot!

Eens we in Camelot aangekomen waren, werden we ontvangen door Koning Arthur en zijn vier beste ridders: Raymond Duval, Richard Lionheart, Saladin en Barbarossa. Omdat zo’n vierkant niet gemakkelijk vergadert, besloten we om ons te placeren in het kasteel van Koning Arthur, rond de ronde tafel. Eén voor één kwamen ze met de wildste plannen op de proppen; ze waren er van overtuigd dat hun plan het beste was. Er vlogen verwijten in het rond en net voor ze op de vuist gingen wisten hoofdleider Roel en Koning Arthur de gemoederen te bedaren. Ze besloten om ons een inwijding te laten doen bij elk van de vier ridders, naargelang hun voornaamste eigenschap. Bij R. Duval, die uitsluitend op zijn brute kracht en ferm postuur rekent, moesten ze tegen elkaar in het strijdperk treden in de zogenaamde ‘Lord of the Ring’. Richard Lionheart, die dan weer een vernuftig strateeg is, vond het beter om ons formatietactieken aan te leren. Bij Barbarossa, sluw als een vos en snel als een gazelle, moesten ze sluipen om daarna het doel te treffen met Barbarossa’s boog. Bij saladin tenslotte, moesten we vechtmaneuvres doen om daarna het doelwit af te maken met het zwaard.

Na deze zware beproevingen kwamen we weer samen en besloten we dat de vier kwaliteiten bij elkaar wel een goede combinatie waren, maar aangezien de vier heerschappen ook slechtere eigenschappen hadden dit niet voldoende was.. En ook al waren we een goed team, we wisten nog altijd de locatie van het zwaard niet. Arthur besloot om een postduif rond te sturen om bij de naburige kastelen eens rond te horen, maar aangezien het veel te laat was om nog een postduivenmelker te zoeken besloten we onze zoektocht verder te zetten naar morgen. Kortom, het was een zware dag, maar we komen er wel.

 

Groeten uit Camelot!